Voordelen Van Gezond Eten – Waarom Is Gezond Eten Belangrijk? – Voeding

Voordelen Van Gezond Eten Waarom Is Gezond Eten Belangrijk?

De hoeveelheid en soort voedsel dat je eet heeft een grote invloed op uw gezondheid. Het eten van een goed uitgebalanceerd dieet kan verminderen het risico van verschillende ziekten en u helpen om een gezond gewicht te behouden.

Er zijn bepaalde momenten waarop het kan bijzonder belangrijk om ervoor te zorgen worden je na een gezonde voeding – bijvoorbeeld, als je wilt om overtollig gewicht of als je kijkt wat je eet omdat je zwanger bent te verliezen. Echter, is het belangrijk om een gezond te eten in je leven, ongeacht hoe oud je bent – er is nooit een slechte tijd om een aantal veranderingen te maken en het verbeteren van uw eetgewoonten.

Het verkrijgen van de juiste balans

Er zijn duidelijke aanwijzingen dat het eten van een gezond dieet kan het risico van overgewicht en ziekten zoals diabetes, hart-en vaatziekten, beroerte, osteoporose en sommige vormen van kanker te verminderen.

Het voedsel dat je eet bevat verschillende soorten voedingsstoffen, die alle nodig zijn voor de vele vitale processen in je lichaam. Essentiële voedingsstoffen in je dieet op te nemen de volgende.

Koolhydraten – deze u voorzien van energie.

Eiwitten – deze zijn een andere bron van energie en essentieel voor de groei en reparatie van alle weefsels in je lichaam.

Vetten – die een zeer geconcentreerde bron van energie en hebben ook een aantal andere rollen, waaronder bijdragen aan essentiële vitaminen rond uw lichaam vervoeren.

Vitaminen en mineralen – er zijn veel verschillende vitaminen en mineralen, die zijn allemaal belangrijk om je lichaam gezond en functioneren.

Een ander belangrijk onderdeel van uw dieet is vezel. Fibre is niet geclassificeerd als een voedingsstof, maar het is essentieel om uw spijsvertering gezond en bepaalde soorten vezels te houden kan helpen om uw cholesterolgehalte in het bloed te controleren.

U moet een reeks van voedsel te eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen en vezels van uw lichaam nodig heeft. De vijf belangrijkste groepen voedingsmiddelen zijn:

zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, pasta, rijst en aardappelen

vlees, vis, eieren, bonen en andere niet-zuivel bronnen van eiwit

voedingsmiddelen met een hoog vet of suiker

Het eten van de juiste balans van voedingsmiddelen uit deze groepen zorgen ervoor dat uw lichaam krijgt alles wat het nodig heeft om gezond te blijven.

De afbeelding hieronder toont proportioneel hoeveel voedsel je moet eten uit elk van de verschillende groepen op een evenwichtige en gezonde voeding te genieten. Dit omvat alles wat je eet gedurende de dag, met inbegrip van snacks. U hoeft niet op te geven de minder gezonde voeding je wilt, maar het bedrag aanpassen van hen u eten in verhouding tot het bedrag van gezonde voedingsmiddelen in uw dieet. De aanbevolen saldo van de vijf grote groepen voedingsmiddelen

Het verkrijgen van de juiste balans

Zetmeelrijke voedingsmiddelen bevatten energie in de vorm van koolhydraten, en langzaam los deze energie gedurende de dag. Je moet eten zetmeelrijke voedingsmiddelen als uw belangrijkste bron van energie.

Zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn brood, pasta, granen, rijst en aardappelen. Kies volkoren of volkoren variëteiten waar mogelijk, en bruine rijst, want ze zijn bijzonder hoog in vezel.

Groenten en fruit zijn goede bronnen van veel voedingsstoffen, met name vitamines, mineralen en vezels. Doel om ten minste vijf porties fruit en groenten per dag eten. Je vijf porties hebben niet allemaal te vers – gedroogd, bevroren, conserven en juiced groenten en fruit tellen ook.

Melk en zuivelproducten, zoals kaas en yoghurt zijn belangrijke bronnen van eiwit, calcium en vitamines.

Kies een lager vetgehalte opties zoals halfvolle of magere melk en vetarme yoghurt.

Sommige zuivelproducten, zoals boter en room, hebben een hoog vetgehalte, zodat je deze zou moeten eten in veel kleinere hoeveelheden.

Vlees, vis, eieren, bonen en andere niet-zuivel bronnen van eiwit

Vlees, vis en alternatieven, zoals bonen, peulvruchten, eieren en noten zijn alle belangrijke niet-zuivel bronnen van proteïne.

Probeer twee porties vis per week (een portie is ongeveer 140g) eten. Een van deze delen moet vette vis, zoals makreel, zalm of sardines worden. Vette vis is bijzonder rijk aan lange-keten omega-3 vetzuren, die kan helpen voorkomen hart-en vaatziekten.

Sommige soorten vlees bevatten veel vet, dus altijd afgesneden eventuele extra vet en huid. Grill, bakken of pocheren vlees en vis in plaats van bakken. Proberen om het bedrag van verwerkt vlees je eet (zoals worst en hamburgers), omdat deze voedingsmiddelen te beperken bevatten vaak veel vet en kan uw risico op darmkanker verhogen.

Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vet en suiker

Vet is een belangrijk onderdeel van uw dieet, maar je hoeft niet heel veel. Probeer minder vet eten het algemeen, maar vergeet niet dat het type vet dat je eet ook van belang is. Probeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde (slechte) vetten zoals boter, gebak en kaas met voedingsmiddelen die rijk zijn aan onverzadigde (goede) vetten, zoals avocado en olijfolie te vervangen.

Suikerhoudende voedingsmiddelen zoals snoep en koekjes u voorzien van energie, maar niet veel voedingsstoffen. Het eten van suikerhoudende voedingsmiddelen kunnen tandbederf en tandvleesontsteking, zodat veroorzaken, proberen om het bedrag dat u eet te beperken.

Streven naar drie evenwichtige maaltijden per dag eten met gezonde tussendoortjes als je ze nodig hebt. Ontbijt is belangrijk dus niet overslaan, vooral als je probeert om gewicht te verliezen.

Algemeen, indien u wilt uw dieet te verbeteren zijn er bepaalde voedingsmiddelen die u dient te streven naar meer en anderen die je moet eten minder van eten. Enkele voorbeelden zijn hieronder opgesomd.

voedingsmiddelen rijk aan vezels, zoals volkoren brood, bonen, peulvruchten, aardappelen met de schil op

vetarme zuivelproducten, zoals halfvolle melk, magere kaas en yoghurt

zetmeelrijke voedingsmiddelen, zoals volkoren rijst, pasta en brood

verwerkte vleesproducten, zoals worsten, salami, vleespastei en hamburgers – vervang deze met mager vlees met de huid en vet verwijderd

voedingsmiddelen met een hoog zout, zoals chips en bewerkte voedingsmiddelen, zoals bereide maaltijden en sauzen

suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken, zoals frisdranken, snoep en koekjes

vetrijke voedingsmiddelen, zoals room, boter en gebak

Het veranderen van uw eetgewoonten moet een geleidelijk proces zijn. Laat je niet verleiden om drastische veranderingen ”s nachts of in de valkuil van het maken van gemeenschappelijke dieet fouten vallen. Klein is, zal van dag tot dag verandert hebben een veel grotere en langdurige werking.

Als je problemen hebt met het aanbrengen van wijzigingen in uw dieet of je bang bent dat je niet alle voedingsstoffen die u nodig krijgt, overleg dan met uw huisarts. Kan hij of zij in staat zijn om u een aantal praktische adviezen of u doorverwijzen naar een diëtist, die je verder kan helpen.

Het belangrijkste onderdeel voor een gezonde menselijke verbetering en goede welzijn is een gezonde consumeren plan van prenatale tot de vroege kindertijd. Gezond eten moet niet alleen essentieel zijn voor gezonde verbetering, maar bovendien om te helpen terug te schroeven het gevaar van aanhoudende ziekten die cruciaal is voor uw kind effectief worden. Het is algemeen hierover goede afspraken gemaakt over de hele linie, dat het beter is om de fundamentele dieetregels verbinden van minder eten, meer doen trainen, eten fruit en groenten per dag, samen met hele korrels en ook om weg te blijven uit een grote consumptie van junk food.

Vermeld onder behoren tot de voordelen van gezond eten.

Al jaren eerder, is van mening dat het nuttigen van een voedzaam dieet met de juiste voedingsmiddelen extra gevoelig is om te stoppen met kanker. De maaltijden inbegrepen in deze speculatie zijn groenten en fruit, die vol zitten met antioxidanten, die worden verondersteld om bepaalde eigenschappen zijn om kanker te bestrijden, samen met een laag vet en overmatig vezelrijk voedsel. Hoewel berichten in de media zijn wijdverbreid over gevaarlijke diëten toebrengen van de meeste vormen van kanker en goede voeding te stoppen kanker, de link tussen voedsel regime en de meeste vormen van kanker is een beetje zwak. Toch zijn er nieuwe studies tonen dat de dames die een gewicht-reductie plan dat is laag in vlees en overdreven in de sector groenten echt daling van hun bedreiging voor borst-en darmkanker eten.

Bijna altijd laag in energie en vetten zijn groenten en fruit, en ze zijn meestal zeer voedzaam ook. Er wordt voorgesteld om ten oosten van groenten en greens als een gezonde snack, in plaats van een op suiker gebaseerde producten. Het is meestal gunstig om te eten zeven porties groenten en fruit per dag als onderdeel van een gezond dieet. Fruit, groenten en hele korrels bevatten ook vezels, die helpen het handhaven van de darmen gezond.

Voor deze individuen die een snelle levensstijl en vroeg weg te gaan voor werk, of een zware schema of een veeleisende familie, dan zullen ze heel vaak ontdekken dat hun energie assortimenten kunnen neerzetten, en vervolgens zonder de functionaliteit om extra te oefenen uit te voeren. Nutritional vitaminen en mineralen vergelijkbaar met ijzer en vitamine B12 bieden de lichaamsbouw met de energie die zij nodig gedurende de dag. Het is belangrijk om er zeker van dat u de maaltijden die het lichaam met voeding en voedingsstoffen te selecteren.

Suikerhoudende dranken moeten altijd worden voorkomen, omdat ze eigenlijk een lege levering van energie. Het maken van bepaalde een gezond consumeren plan is niet van plan om alleen uw vermogen, maar daarnaast het verbeteren van de beste manier waarbij je lichaam mogelijkheden, evenals uw immuunsysteem en vertraging gewichtstoename te versterken.

LDL-cholesterol is iets dat de huidige in elk een deel van de lichaamsbouw, met inbegrip van de geest, de zenuwen, spieren, huid, lever, darmen en het hart. LDL-cholesterol reizen in uw bloed in verpakkingen bekend als lipo-eiwitten. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat niet alle LDL-cholesterol is zeker ongezond voor je. Het is in feite een natuurlijke stof die fungeert als een blok binnen de bouw van het lichaam voor cellen en hormonen, en helpt vet om te reizen via de bloedvaten te worden gebruikt of opslag in verschillende delen van het lichaam. Echter, een buitensporige cholesterolgehalte in het bloed leiden tot een construct-up van plaque in uw aderen, die kunnen in impact vergroten de kans op hart-en vaatziekten. Er zijn echter, zeker vormen van vezels, met inbegrip van haver, die zouden kunnen helpen om LDL-cholesterol te verlagen en te houden normale bloedsuikerspiegel, als onderdeel van een gezond dieet.

Het is aangeraden, dat met een doel om de vereiste niveaus en vitaliteit gezond gewicht, dat drie maaltijden en twee snacks worden verbruikt per dag te houden. Voor diegenen die maaltijden overslaan of over-honger, dan kan het zijn extra waarschijnlijk te veel eten of een niet-nutritionele voeding te kiezen. Omdat is bewezen dat je fysiek duurt 20 minuten om echt een vol gevoel, dan om te ontspannen en langzaam te eten, zodat uw maaltijd laatste 20 minuten proberen. Dit is bovendien aanzienlijk beter voor de spijsvertering systeem.

Het is meestal van mening dat het eigenlijk extra kosten aan te schaffen gezonde voedingsmiddelen. Niettemin, de aankoop van uw gadgets, zoals groenten en fruit, op de juiste plaats lijkt op een groente-en fruitmarkt, vrij dan een retailer, zal eindigen in hen is veel goedkoper. Met enkele voorzichtige planning, is het potentieel om een aantal low-cost en spannende maaltijden te leveren voor zowel u en uw gezin.

Bronnen Van Natuurlijke Vitamine Supplementen Eenvoudige Manieren Om Een Gezond Dieet Te Houden >>

Gerelateerde artikelen: Voordelen Van Een Dagelijks Gezond Eten Plan

Gezond Eten Tips Die U Moet Volgen

Tot Vaststelling Van Een Gezond Dieet

7 Bewezen Inositol Voordelen Die U Nodig Hebt En Waarom U Ze Nodig Hebt

Stand Houden Van Gezonde Eetgewoonten Op Feestdagen

Omega-3 Visolie: Wat Is Het, En Wat Zijn De Voordelen?

Krijgen Een Gezond Lichaam Met Een Gezond Dieet

Natuurlijke Gezondheid Supplementen Zijn De Beste Keuze

Eenvoudige Manieren Om Een Gezond Dieet Te Houden

Met Behulp Van Een Optimale Sportvoeding

Gezonde Voeding Te Maken Gezonde Mensen

Metabolisme Van Koolhydraten En De Uitoefening

Be the first to comment on "Voordelen Van Gezond Eten – Waarom Is Gezond Eten Belangrijk? – Voeding"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*