Koolhydraten – Het Gebied Van Koolhydraten – Voeding

Artikel werd gepost door beheerder, voor onderwerp: Voeding

Koolhydraten zijn complexe biochemische structuren die vitale functies in het menselijk lichaam te dienen. Bestaat uit een bouwsteen van suiker, ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam. Er zijn vele soorten koolhydraten. Een of meer suikers samen koppelen aan koolhydraten van verschillende soorten vormen. Complexe koolhydraten bestaan ​​uit duizenden te herhalen suiker eenheden en zijn de belangrijkste bestanddeel van zetmeel. Nucleotiden zoals DNA zijn ook samengesteld uit koolhydraten.

Alomtegenwoordig in de natuurlijke omgeving, koolhydraten uitvoeren van belangrijke lichamelijke functies. Tot de belangrijkste zijn regulatie van bloedglucose en de levering van energie voor het lichaam. Daarnaast, koolhydraten reserve van het gebruik van eiwitten voor energie totdat het lichaam volledig uitgeput van koolhydraten winkels. Ze kunnen worden gebruikt als aroma”s en zoetstoffen en zijn een bron van voedingsvezels. Hun samenstelling is complex en hun functie essentieel.

Monosaccharide – Een eenvoudige suiker met de algemene formule (CH2O) n, waarbij n staat voor het aantal keren dat de verhouding wordt herhaald. Dieet monosacchariden zijn 6 koolstof structuren in de vorm van vijf of zes-zijdige ringen en omvatten fructose, glucose en galactose.

Disacchariden – Een klasse van suikers gevormd via een glycosidische band tussen twee monosacchariden. Dietary disacchariden zijn maltose, sucrose en lactose.

Oligosacchariden – Koolhydraten, bestaande uit van drie tot tien monosaccharide-eenheden verbonden door glycosidebindingen.

Polysacchariden РKoolhydraten met duizenden glucose-eenheden samen met alfa of b̬ta-glycosidebindingen. Voorkomende polysachariden zijn glycogeen en zetmeel (amylose of amylopectine).

Nucleotide – Een structurele eenheid een stikstofbase, een suiker en een of meer fosfaatgroepen. De suiker is een vijfhoekige ring bestaande uit twee hydroxylgroepen, zoals in ribonucleïnezuur (RNA), of een hydroxyl groep, zoals in desoxyribonucleïnezuur (DNA).

Glucose – Een zes-carbon monosaccharide samengesteld uit hydroxylgroepen in zijn cyclische vorm en een aldehyde groep in de lineaire vorm. In oplossing, de suiker bestaat meestal in de cyclische vorm en is de primaire bron van energie in het lichaam.

Fructose – Een zes-carbon monosaccharide bestaande uit hydroxylgroepen in zijn cyclische vorm en een keton groep in de lineaire vorm. In de oplossing, het bestaat als een vijf-ledige cyclische structuur en is gemetaboliseerd tot een afgeleide van glucose door de lever na opname in het bloed.

Galactose – Een zes-koolstof suiker identiek aan glucose, behalve dat het verschilt in de drie-dimensionale rangschikking van een hydroxylgroep. Door deze unieke verschil is het bekend als een epimeer van glucose.

Hydroxylgroep – Een chemische groep die bestaat uit een zuurstofatoom covalent gebonden aan een waterstofatoom. Sinds de elektronendichtheid is het grootst rond het zuurstofatoom, de groep heeft een polair karakter aan de obligatie-en is daarom een ​​zeer hydrofiele of in water oplosbaar.

Epimeer – Een suiker of andere verbinding die verschillen in drie-dimensionale configuratie over een asymmetrisch centrum.

Stoel exterieur – Een drie-dimensionale configuratie bestaande uit een zesring waarin alle hydroxylgroepen gezicht weg van de ring in een equatoriale positie. De stoel exterieur is de meest energetisch stabiele van alle verschillende vormen van de ring. Bonding hoeken verschijnen in de vorm van een stoel. Voor een Organische Chemie uitleg van de conformaties, zie Carbocycles.

Boot exterieur – Iets minder stabiel dan de stoel conformatie, de boot bouw bestaat uit een zesring waarin sommige van de hydroxylgroepen gezicht naar de ring. Bonding hoeken verschijnen in de vorm van een boot. Voor een Organische Chemie uitleg van de conformaties, zie Carbocycles.

Sterische hinder – Een organische chemie term die helpt beschrijft hoe moleculaire groepen interfereren met andere groepen in de structuur. Voor een Organische Chemie uitleg van de conformaties, zie conformaties.

Isomeren – Moleculen die dezelfde chemische formule, maar verschillende structuren hebben.

Keton – verbindingen met een koolstof-zuurstof dubbele binding, waar twee chemische groepen rond het koolstofatoom. Geen van deze chemische groepen die zijn gebonden aan het koolstofatoom kan een waterstofatoom worden.

Aldehyde – verbindingen bevatten een koolstof-zuurstof dubbele binding, waar een van de chemische groepen rond het koolstofatoom is een waterstofatoom.

Glycosidebinding РEen type covalente chemische binding die twee eenvoudige suikers sluit zich aan via een zuurstofatoom. De binding kan zowel boven het vlak van de ring als in een b̬ta-glycosidische binding of onder het vlak als in een alfa-glycosidebinding.

Fermentatie – Fermentatie is de omzetting van koolhydraten naar alcohol, zuren, of kooldioxide vorm zonder het gebruik van zuurstof.

Melkzuur – Melkzuur is het product van een oxidatie-reductie reactie tussen de gereduceerde vorm van nicotinamide adenine dinucleotide (NADH) en pyruvaat. Het kan leiden tot spierkramp en vermoeidheid tijdens het sporten.

Anaërobe – Komende uit de woorden “zonder zuurstof,” anaërobe omstandigheden voortduren wanneer het lichaam geen zuurstof kan gebruiken om energie te verkrijgen, omdat energie nodig is in een sneller tempo dan de elektronen transportketen kan bieden.

Zetmeel – Zetmeel is de opslag vorm van glucose in planten. Het wordt geleverd in twee verschillende vormen: amylose en amylopectine.

Amylose – Een van de twee verschillende vormen van zetmeel, amylose is een lineair polymeer van glucose zich door het herhalen van alfa-glycosidebindingen. Amylose is licht verteerbaar en gedegradeerd tot glucose door de enzymen in de dunne darm.

Amylopectine – Vergelijkbaar met amylose, deze vorm van zetmeel is een polymeer van glucose samen met alfa-glycosidebindingen. In tegenstelling tot zijn neef, amylopectine is een sterk vertakte structuur te wijten aan het feit dat het bevat alpha glycosidebindingen die op verschillende locaties zich in de glucose-polymeer. Het is gemakkelijk verteerd door de enzymen in de dunne darm.

Cellulose – Een onverteerbaar polysaccharide, cellulose is een belangrijke vorm van voedingsvezels en is aanwezig in veel verschillende planten. Door zijn glycosidebindingen en de intramoleculaire waterstofbruggen, cellulose is zeer sterk polymeer van glucose.

Desoxyribonucleïnezuur (DNA) – Een lange polymeer van nucleotiden samen met fosfaat-groepen, DNA is het genetisch materiaal dat de blauwdruk voor de eiwitten die elke andere cel produceert in zijn leven biedt. Het bestaat uit een vijf-zijdige suiker (desoxyribose) zonder een vrije hydroxylgroep, een fosfaatgroep tussen de twee nucleotiden en een stikstofbase. Voor meer informatie over de structuur van DNA, zie structuur van nucleïnezuren.

Ribonucleïnezuur (RNA) – RNA is een lange polymeer van ribose (een vijf-zijdige suiker met een vrije hydroxylgroep) en stikstofbasen verbonden via fosfaatgroepen. Het is complementair aan een van de DNA-strengen en vormt de eiwitten die zijn opgegeven door de cel. Voor meer informatie over de structuur van RNA, zie structuur van nucleïnezuren.

Ketosis – Ketosis is een aandoening waarbij de onvolledige afbraak van vetzuren als gevolg van de daling van glucose in het bloed zorgt ervoor dat de productie van ketonen.

Beta-cellen – Een beta-cel is een type cel aangetroffen in de alvleesklier die insuline afscheidt in omloop na registratie van toenemende concentraties van glucose in de bloedbaan.

Insuline – Insuline is een soort hormoon in de bloedbaan door de pancreatische beta-cellen in reactie op stijgingen in de bloed glucose. Na binding aan de doelcellen, insuline kunnen verschillende soorten cellen om de opname glucose voor gebruik als een energiebron.

Scheiden – Het proces waarbij stoffen worden geproduceerd en ontladen van een cel in de bloedbaan (endocriene secretie) of in een apart vak (exocriene secretie).

Alfa-cellen – Een alpha-cel is een type cel in de alvleesklier die het hormoon glucagon afscheidt in reactie op de afname van de glucose.

Gluconeogenesis – Het proces van het synthetiseren van glucose uit niet-glucose voorlopers zoals aminozuren.

Pyruvaat – Pyruvaat is een drie-koolstof verbinding die wordt gevormd door de afbraak van glucose via de glycolyse. Twee pyruvaat moleculen worden gevormd per molecuul glucose die glycolyse binnenkomt.

Epinefrine – Een hormoon afgescheiden van het bijniermerg in reactie op sympathisch zenuwstelsel stimuleren en een lage bloedsuikerspiegel. De effecten zijn waardoor de lever om glycogeen af ​​te breken in glucose en het verminderen van het gebruik van glucose door skeletspieren.

Cortisol – een hormoon uit de bijnierschors in reactie op emotioneel / fysiek stressvolle situaties. De effecten omvatten de mogelijkheid om de productie van nieuwe glucose (gluconeogenese) te stimuleren en verminderde gebruik van glucose door de cellen.

Vetzuren – Vetzuren zijn lange koolwaterstof ketens die een carbonzuurgroep bevat aan de ene kant van het molecuul. Drie vetzuren eenheden en een glycerol eenheid vormen een triglyceride.

Oxaalacetaat – Een vier-koolstof molecuul gevonden in het mitochondrion die condenseert met acetyl CoA met citraat vormen in de eerste reactie van de Krebs cyclus. Oxaalacetaat moet voortdurend worden geregenereerd, zodat de Krebs cyclus en het elektron transport keten om verder te gaan.

Krebs Cycle – Ook bekend als de citroenzuurcyclus, de Krebs Cycle bestaat uit een reeks van reacties die hoog-energetische elektronen dragers worden gebruikt in het elektron transport keten in de productie van adenosine trifosfaat (ATP) te produceren. Voor meer informatie over de Krebs-cyclus, zie Krebs Cycle

Acetyl CoA – Een molecuul geproduceerd in de mitochondriën bij de oxidatie van pyruvaat en de vermindering van nicotinamide adenine dinucleotide (NAD +) te worden gebruikt in de Krebs Cyclus. Het kan ook worden gevormd door de afbraak van vetzuren.

Divertikels – Divertikels zijn zakjes die uitsteken door de buitenmuur van de dikke darm.

Aambeien – Een uitgesproken zwelling van de grote aderen, met name die in de anale regio.

Diverticulitis – Diverticulitis is een ziekte waarbij de divertikels in de dikke darm ontstoken raken.

Cholesterol – Een multi-ring carbon structuur met een hydroxyl groep die alleen in dierlijke voeding. Men denkt dat het bevorderen van littekens van de slagaders op afzetting langs bloedvat endotheel, maar het is ook bekend dat een voorloper in de productie van steriods worden.

Kankerverwekkende stoffen – Een molecuul dat het lichaam binnendringt door de longen of maag-darmkanaal, dat de productie van vrije radicalen die een cel DNA kunnen veranderen oorzaken. De mutatie van een enkele base in het DNA kan leiden tot een niet functionerende of overactieve eiwit dat kan ertoe leiden dat de cel tot ongecontroleerde deling: kanker.

Glycolyse – Glycolyse is de volgorde van de reacties die glucose omgezet in pyruvaat met de gelijktijdige netto-productie van twee moleculen van adenosine trifosfaat (ATP).

Oxidatieve fosforylering – oxidatieve fosforylering is het proces van het omzetten van adenosine difosfaat (ADP) aan trifosfaat (ATP) adenosine via de oxidatie-reductie van een reeks van elektronen dragers in het mitochondrion membraan.

Cori Cycle – De Cori cyclus is een proces waarbij melkzuur geproduceerd door te werken spier is aan glucose omgezet door de lever. De cyclus verschuift een deel van de metabole belasting naar de lever.

Norepinefrine – Een hormoon dat door het bijniermerg dat vasoconstrictie van de perifere bloedvaten en prikkeling van het hart en remming van het maag-darmkanaal veroorzaakt.

Anti-oxidanten, Vrije Radicalen, Voeding En Sport Soorten Koolhydraten >>

De meeste populaire artikelen in de laatste zeven dagen: Soorten Koolhydraten

Metabolisme Van Koolhydraten En De Uitoefening

7 Bewezen Inositol Voordelen Die U Nodig Hebt En Waarom U Ze Nodig Hebt

Hoe Je Het Beste Eiwit Supplement Kiezen

Hoe Je Het Beste Visolie Supplement Kiezen Voor Uw Gezondheid

Natuurlijke Gezondheid Supplementen Zijn De Beste Keuze

Omega-3 Visolie: Wat Is Het, En Wat Zijn De Voordelen?

Met Behulp Van Een Optimale Sportvoeding

Gezond Eten Tips Die U Moet Volgen

Tot Vaststelling Van Een Gezond Dieet

Gezonde Voeding Te Maken Gezonde Mensen

Stand Houden Van Gezonde Eetgewoonten Op Feestdagen

Anti-oxidanten, Vrije Radicalen, Voeding En Sport

Be the first to comment on "Koolhydraten – Het Gebied Van Koolhydraten – Voeding"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*